Sveisegass regulator

Biltema art 17-569 CO2.

Sodastream flaske og adapter.



Sodastream, overgang sodastream/DIN477#6 og sveisegassregulator 17-569 fra Biltema.

Manometeret er skalert til å vise flow. Byttet i et jeg hadde liggende. 1/8 rørgjenger og fornuftig måleområde opp til 2 bar.

Den digitale er til å dekktrykksmåler til kr 35,-. Og har 7x1mm gjenger??

Den ble litt klompete i denne sammenheng. Og overgang til 1/8″R bygger litt.

Hvis man ikke ønsker å bytte manometer er skaleringen ca slik:
OBS. Denne omregningen gjelder kun for denne regulatoren. Mengden gass bestemmer av måleblenden og trykket bak denne. Andre regulatorer kan ha en annen kareristikk.

0,25bar = 1L

0,5 bar = 2L

0,75= 3,1

1= 4,75L

1,5=5L

2=6,5L

Siden det er en flow regulator er det ei måleblende som med fordel kan borres opp. Skru av slangestussen for gass ut.  Hvis man ikke gjør dette kommer det liten mengde gass ut. Det kan være litt vanskelig å blåse fast lokket til corneliusfat når det strømmer lite gass ut.
Måleblenden er det som skiller dette fra en ren trykkregulator.
Sveisegass skal doseres ut tilstrekkelig til å beskytte smeltebadet og forhindre oksydasjon. Gass er dyrt, så det gjelder å tilpasse mengden riktig. Måleblenden gir en konstant mengde gitt av bakenforliggende trykk.

Trykkregulator. Her er målet å ha mest mulig gass med et ønsket trykk. Da er det ingen mengderegulering. Kun trykkregulering.

Det lille hullet borret jeg opp til 2 mm

Og så finnes det ferdige regulatorer som passer på AGA flasker. Passer ikke til Sodastream står det. Og jeg trengte noe nå. Så det ble Biltema.

Overganger

Petit agentur

Olbrygging.no
Bryggselv.no
Komplett regulator som passer til AGA Bryggeland,no

5/8″ overgang
Gjengemål

Oversikt over standard gasskoblinger.

Tilkoblingsventiler

Det finnes også «regulatorer» som bare struper flow.
Typisk brukt til engangsflasker for gass sveising. For CO2 til akvarieplanter og slike ting. Disse regulerer ikke trykket. De struper bare gassen som strømmer ut av flaska. Stenger man slangen så stiger trykket til slangen sprekker eller trykket blir like stor som i flaska.

Trykkregulator/Reduksjonsventil

Prinsippet er at gassen fra flaska går inn i et kammer med en stempel/membran virker mot en fjær. Gasstrykk sammen med fjærtrykket stenger ventilen. Når gasstrykket faller så åpner ventilen.

Dykkeventiler virker etter samme trykket. Her er også vanntrykket med å bestemme trykket. Dette sørger for at man har et konstant overtrykk i forhold til omgivelsestrykket. Så ventilene er like lettpustet selv om man går dypere og vanntrykket øk.er

Kilde:http://www.alertdiver.com/Breathe_In_Breathe_Out

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..